Een 10 km om nooit te vergeten!

Mijn 10 km run van vanmiddag is er eentje voor in de boekjes……

Na heel veel trainingen in storm, regen, kou en wind. En alsof dat nog niet voldoende was. Was daar het toetje, afgelopen week. Bikkelen in de kou met een gevoelstemperatuur van -15. Gedachten kwamen voorbij: buiten sporten goed voor je mentale en fysieke gezondheid?! Grapje zeker…. Knettergek bedoel je!! Trainen met 100 laagjes aan, wat ervoor zorgt dat bewegen bijna onmogelijk werd. 😉 Van al die laagjes, ging er echt geen uit. Ondanks dat alsnog die immense kou op de spieren. Hoofdpijn van de kou op het hoofd. Feest hoor! Dat buiten sporten. Dit moet niet al te lang meer gaan duren.. Anders switch zelfs ik nog naar de sportschool ;-)……….

En toen was daar vandaag. Het is warmer, de wind is weg, strak blauwe lucht en de zon schijnt. Ik VLIEG 10 km (het voelt letterlijk als vliegen, in een record snelheid, ook nog) over de paden. De mede wandelaars/hardlopers/runners etc. die ik tegenkom stralen, zweten en lachen. Dieren springen rond. Er komt nog even in me op, bah wat een overdreven gedoe. Maar nee, niks overdreven. Dit is wat het buiten zijn met je doet. Dit is wat het buiten zijn met mij doet. Ik voel me voldaan en sterk omdat we zelfs in die helse kou hebben getraind afgelopen week. Ik voel een intense blijheid omdat het voorbij is. Ik ren rond met een big smile van oor tot oor door het gevoel van de zon en de warme lucht op mijn gezicht. Hier krijg ik energie van! Zwetend als een otter omdat ik veel te warm ben aangekleed. En ik voel me dankbaar….. Lente komt eraan. Mijn dag kan niet meer stuk!

Plaats jouw reactie. Jouw mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd *