Cindy 

`Sinds kort ben ik aan het trainen voor de marathon. Voor mijn gevoel ging ik al een tijdje niet meer vooruit. Daarom wilde ik, naast uiteraard hard trainen, mij ook meer verdiepen in de factoren erom heen. Zoals slaap, herstel en vooral ook voeding. Hanneke heeft mijn eetgewoonte uitgebreid geanalyseerd. En wat bleek? Voor een goed herstel moet ik meer eten. Ook had ik aan sommige vitamines een tekort. Dit heeft Hanneke handig op een rij gezet en mij daarnaast ook hele concrete tips en recepten gegeven. Ik ga nu weer met sprongen vooruit!` (Cindy)

Michelle (33) onderneemster en moeder van 2 kinderen

Al mijn hele leven ben ik een lange dunne meid. Waar anderen altijd willen afvallen, had ik het geluk dat ik ‘alles’ kon eten. Toen ik echter moeder werd van twee kindjes, weinig sliep en een actieve baan had, kreeg ik het gevoel dat mijn lijf maar bleef schreeuwen om energie. Als een batterij die maar niet opgeladen lijkt te kunnen worden. Ik at de hele dag door, maar bleef een hongerig en lusteloos gevoel houden en werd ongezond dun.
Hanneke hielp me inzien dat mijn voeding erg eenzijdig was. Door haar expertise, voedingsadviezen, recepten en haar tomeloze positiviteit en sterke stimulans lukt het me om binnen een aantal maanden weer een gezond gewicht te bereiken. Ik kan haar begeleiding enorm aanbevelen.
Anoniem 

Het is bijna niet voor te stellen dat ik er drie maanden geleden nog voluit overtuigd van was dat ik niet kan sporten. Al vanaf mijn vroegste herinnering was ik dat onhandige dikkertje dat als laatste gekozen werd bij gymnastiek. Van huis uit werd sporten allerminst gestimuleerd. En net als zovelen was ik al jaren van plan ´er eindelijk iets te gaan doen´. Een enthousiaste en tintelende advertentie van Ritsema Buitensport & Voeding trok me, uiteindelijk redelijk impulsief, over de streep. Eens per week buiten sporten in een kleine groep, eens per week 1-op-1 sporten met Hanneke als trainster.

 

Er valt, terugblikkend, veel over te zeggen. Maar het belangrijkste is dit: ik sport inmiddels blijmoedig, vrij en helemaal uit eigen motivatie. Het maakt me blij, gelukkig, fit en trots. Niet alleen voel ik me lichamelijk ontzettend veel beter, ook mentaal is er veel veranderd in die paar maanden tijd. Ik heb ervaren dat ik veel meer kan dan ik altijd had gedacht. Dat ik lang niet zo dik en onhandig ben als ik altijd heb geloofd. Dat ik plezier heb in bewegen en dat het me blij maakt.

 

Al deze dingen vormen een grote waardevolle toegift op de fitheid en kracht die ik heb herwonnen. Daarin is de begeleiding van Hanneke van onwaarschijnlijk grote betekenis geweest. Gelijkmoedig, doortastend, motiverend en zonder me te sparen (want ik kon immers veel meer dan ik altijd had geloofd) nam ze me mee op weg naar een fit en gezond lichaam. Dikke pret en prachtig resultaat dat vraagt om continuering. Ik ben helemaal om; wie had dat ooit gedacht!

Irene
Mijn naam is Irene en heb genoten van de lessen van Hanneke.
Mijn uitdaging was weer in beweging komen en weer leren power-walken en zelfs joggen. Aangezien ik nog niet eens fatsoenlijk trappen omhoog kon lopen of 5 minuten doorlopen door scheenpijn, heb ik veel geleerd van Hanneke. Wat een Energie!! De technieken die zijn aangereikt, de ondersteuning en getetter. Maar ook zeker het wijzen op het genieten en het hoe en waarom van het lopen. Bewust worden van de omgeving. Een brok energie die met kennis en kunde en liefde en plezier je motiveert om je doel te bereiken. En als het nodig is, zeker de zweep erover heen kan halen. Dus straks de strong viking run. Met Hanneke achter mij gaat dat helemaal lukken. Hanneke, dank je wel.