• Gezond afvallen of aankomen
 • Gezond gewicht bereiken en behouden
 • Duurzame gedragsverandering
 • Interesse in gezond leven 
 • Meer willen weten over voeding

Als BGN-gewichtsconsulent adviseer en begeleid ik naar een gezonder eet- en leefpatroon.  Stap voor stap een eet- en levensstijl ontwikkelen waar jij je prettig bij voelt. De kracht ligt in het regelmatige, persoonlijke en intensieve contact. De focus op duurzame gedragsverandering.

Met als uitgangspunt gezonde voeding. Gevarieerd eten met alle benodigde voedingsstoffen. Verantwoorde keuzes leren maken. Bewust met je eten en eetgedrag bezig zijn. Zonder ingewikkelde diëten, shakes of maaltijdvervangers. Met aandacht voor bewegen, goed in je vel zitten, minder stress, voldoende ontspanning en nachtrust.

Het doel is om samen voor jou de juiste balans te vinden. Waardoor je uiteindelijk je streefgewicht behaalt en dit ook behoudt. We gaan ons vooral richten op het proces en werken toe naar een blijvende verandering met een gezond resultaat.

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn aanpak? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

In dit gesprek maken we in het kort kennis met elkaar. Dan is het aan jou of we samen aan de slag gaan en een intakegesprek inplannen.

Neem contact op voor de mogelijkheden van individuele coaching

Eet, Beweeg en ontspan

Lees hier de ervaring van een cliënte:

Het is bijna niet voor te stellen dat ik er drie maanden geleden nog voluit overtuigd van was dat ik niet kan sporten. Al vanaf mijn vroegste herinnering was ik dat onhandige dikkertje dat als laatste gekozen werd bij gymnastiek. Van huis uit werd sporten allerminst gestimuleerd. En net als zovelen was ik al jaren van plan ´er eindelijk iets te gaan doen´. Een enthousiaste en tintelende advertentie van Ritsema Buitensport & Voeding trok me, uiteindelijk redelijk impulsief, over de streep.

 

Er valt, terugblikkend, veel over te zeggen. Maar het belangrijkste is dit: ik sport inmiddels blijmoedig, vrij en helemaal uit eigen motivatie. Het maakt me blij, gelukkig, fit en trots. Niet alleen voel ik me lichamelijk ontzettend veel beter, ook mentaal is er veel veranderd in die paar maanden tijd. Ik heb ervaren dat ik veel meer kan dan ik altijd had gedacht. Dat ik lang niet zo dik en onhandig ben als ik altijd heb geloofd. Dat ik plezier heb in bewegen en dat het me blij maakt. Al deze dingen vormen een grote waardevolle toegift op de fitheid en kracht die ik heb herwonnen. Daarin is de begeleiding van Hanneke van onwaarschijnlijk grote betekenis geweest. Gelijkmoedig, doortastend, motiverend en zonder me te sparen (want ik kon immers veel meer dan ik altijd had geloofd) nam ze me mee op weg naar een fit en gezond lichaam. Dikke pret en prachtig resultaat dat vraagt om continuering. Ik ben helemaal om; wie had dat ooit gedacht! 

Wat houdt het in:

 • Persoonlijk intakegesprek van 60 minuten.
  Vastleggen van haalbare doelstellingen in je persoonlijke logboek. Wegen en meten. Voedingsanalyse.
  Dag en tijd in overleg.
 • 1 keer per week 1 uur personal training en 30 min individuele gewichts- en voedingscoaching
  Bewegingsassessment. Voortgang bespreken. Wegen en meten. Voedingsadvies.
  Dag en tijd in overleg.